Λήψη συνημμένων

Θέμα: «Ψηφιακή έκθεση ζωγραφικής- ElGreco»

Στα πλαίσια του εορτασμού για τα 400 χρόνια από το θάνατο του El Greco και των σχετικών εκδηλώσεων για αυτή την επέτειο από το δήμο Ηρακλείου, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνει μέσα από το ιστολόγιο http://domenikos2014.blogspot.gr, ψηφιακή έκθεση ζωγραφικής για όλους τους μαθητές των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου (Νηπιαγωγεία και όλες οι τάξεις Δημοτικών Σχολείων).

Σκοπός αυτής της δράσης είναι αφενός να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας γύρω από τη ζωή και το έργο του μεγάλου ζωγράφου και αφετέρου να τους παροτρύνουμε να συμμετέχουν ενεργά στη δημιουργία δικών τους εικαστικών έργων.

Όλες οι εικαστικές δημιουργίες θα πρέπει να έχουν ζωγραφιστεί σε χαρτί Α4. Το θέμα τους θα πρέπει να είναι ο El Greco (η ζωή, το έργο του κ.ά.), αλλά δεν υπάρχει περιορισμός στην τεχνική που θα ακολουθεί. Οι ζωγραφιές μπορεί να είναι είτε ατομικές, είτε κατά ομάδες (πάντα ωστόσο σε μέγεθος Α4 για να μπορούν να ψηφιοποιηθούν με τη χρήση απλού σκάνερ). Όλες οι ζωγραφιές που θα αποσταλούν στο γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων από κάθε σχολική μονάδα θα δημοσιοποιηθούν στο ιστολόγιο  «Project Δομήνικος 2014».

Τα έργα των μαθητών σας θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014.

Για την ψηφιοποίηση και την ψηφιακή αποστολή των έργων, υπάρχει επισυναπτόμενο έγγραφο με αναλυτικές οδηγίες. Σε περίπτωση και μόνο που σας είναι αδύνατο να ψηφιοποιήσετε τα έργα των μαθητών σας, μπορείτε να τα προσκομίσετε στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων ΠΕ Ηρακλείου, προκειμένου να γίνει εδώ η ψηφιοποίησή τους.

Ευελπιστούμε στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή σας.