Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται διαδικτυακά στον ιστότοπο: http://goo.gl/pv6xUR   (καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: Κυριακή, 27 Απριλίου 2014)

Λήψη Συνημμένου

Λόγω μεγάλου αριθμού αιτήσεων από πλευράς εκπαιδευτικών, το σεμινάριο El Greco: Το μεγάλο ταξίδι επαναλαμβάνεται και πάλι στο χώρο του Ιστορικού Μουσείο Κρήτης, αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, την Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014, και ώρα 14:00 με 16:00.

Το σεμινάριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, στα πλαίσια του εορτασμού για τα 400 χρόνια από το θάνατο του El Greco. Στο σεμινάριο θα γίνει παρουσίαση:

  • δύο πινάκων του καλλιτέχνη, (Άποψη του Όρους και της Μονής Σινά και Βάπτιση του Χριστού) που εκτίθενται μόνιμα στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης,
  • εκπαιδευτικού προγράμματος που έχει σχεδιαστεί για μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου  από το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης
  • εκπαιδευτικού λογισμικού που έχει σχεδιαστεί από το Ιστορικό Μουσείου Κρήτης για τη ζωή και το έργο του ζωγράφου El Greco
  • διαφόρων διαδικτυακών ιστότοπων (πχ Google Art Project) για άντληση πληροφοριών σχετικών με τη ζωή και το έργο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου

Υπεύθυνοι επιμορφωτές θα είναι η Φανή Καμπάνη, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ιστορικού Μουσείου Κρήτης και ο Γιώργος Π. Μαρκατάτος Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων ΠΕ Ηρακλείου.

Για το σεμινάριο έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήσεων όλοι οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου. Παρακαλούνται ωστόσο, όσοι εκπαιδευτικοί έχουν παρακολουθήσει ήδη το συγκεκριμένο σεμινάριο να μην υποβάλλουν εκ νέου αίτηση.

Αν δεν είναι εφικτό να ικανοποιηθεί όλος ο αριθμός των αιτήσεων, θα προηγηθούν όσοι εκπαιδευτικοί υλοποιούν προγράμματα πολιτιστικών θεμάτων και ακολούθως προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ή αγωγής υγείας (συνδυασμός υλοποίησης προγραμμάτων συνεκτιμάται θετικά). Για κάθε επιμέρους περίπτωση θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, βάσει χρονικής στιγμής που έχει υποβληθεί διαδικτυακά η αίτηση.