Δήμος Ηρακλείου

Με απόφαση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού και στόχο την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών λόγω των αναμενόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών, την Τετάρτη 12 Ιουνίου δεν θα λειτουργήσει το ολοήμερο πρόγραμμα για όλες τις μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία). Η λειτουργία των μονάδων θα ολοκληρωθεί στις 13:15. Για την Πέμπτη 13 Ιουνίου αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία).

Δήμος Μαλεβιζίου

Με απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων από τις 11:00π.μ και εξής την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024στα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία/Δημοτικά) του Δήμου Μαλεβιζίου.

Η  απόφαση λαμβάνεται σε συνέχεια του Επικαιροποιημένου Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας με ημερομηνία 11/6/2024  λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ισχυρού καύσωνα που θα επικρατήσουν στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και του Δήμου Μαλεβιζίου προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών απέναντι στις αντίξοες συνθήκες.

Ως προς του Παιδικούς/Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Μαλεβιζίου και τα ΚΔΑΠμεΑ, η λειτουργία τους θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, καθώς όλες οι αίθουσες διαθέτουν επαρκή κλιματισμό, ενώ οι εκπαιδευτικοί στις συγκεκριμένες μονάδες θα ακολουθήσουν τις συγκεκριμένες οδηγίες για περιορισμό χρήσης εξωτερικών χώρων.

Στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια-Λύκεια) του Δήμου Μαλεβίζιου, που βρίσκονται σε εξεταστική περίοδο, με μέριμνα της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και του Δήμου θα μοιραστούν νερά και χυμοί στους μαθητές. Επίσης υπάρχει σύσταση προκειμένου οι εξετάσεις να πραγματοποιηθούν σε αίθουσες που δεν βρίσκονται σε άμεση επαφή με τον ήλιο.

Δήμος Φαιστού

Ο Δήμαρχος του Δήμου Φαιστού κ. Νικολιδάκης Γρηγόριος έχοντας υπόψη:

1.Το άρθρο 58, του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α΄/07-06-2010) Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης

και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης -Πρόγραμμα Καλλικράτης.

Αποφασίζουμε την Τετάρτη 12, Πέμπτη 13, και Παρασκευή 14 Ιουνίου από τις 11:30 π.μ και μετά το κλείσιμο όλων των Δημοτικών και ιδιωτικών σταθμών Μοιρών, Ζαρού και Τυμπακίου, όλων των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Φαιστού καθώς και του ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου και ΚΔΑΠ Τυμπακίου λόγω της εμφάνισης των υψηλών θερμοκρασιών στην περιοχή.

Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Βασίλειος Κεγκέρογλου, έχοντας υπόψη το γεγονός ότι κρίνεται απαραίτητη η λήψη μέτρων λόγω της επικείμενης έλευσης καύσωνα για την προστασία των μαθητών από τη θερμική καταπόνηση, αποφάσισε:
1. Την μερική λειτουργία των σχολείων Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας μέχρι τις 11:30 π.μ. την Τετάρτη 12/06/2024 και την Πέμπτη 13/06/2024
2. Την αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, την Τετάρτη 12/06/2024 και την Πέμπτη 13/06/2024
3. Την μερική λειτουργία των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας μέχρι τις 11:30 π.μ. την Τετάρτη 12/06/2024 και την Πέμπτη 13/06/2024

Δήμος Χερσονήσου

Με απόφαση του Δημάρχου Χερσονήσου, Ζαχαρία Δοξαστάκη αποφασίστηκε η μερική λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία) σε όλη την εδαφική περιφέρεια του Δήμου Χερσονήσου για την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, μέχρι τις 11.00, λόγω καύσωνα.

Η απόφαση πάρθηκε προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών απέναντι στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου, παρουσία των Αντιδημάρχων Παιδείας, Δέσποινας Πλευράκη και Πολιτικής Προστασίας, Σπύρου Κατσαμποξάκη, έπειτα από το Δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τη γνώμη των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων και τις αναμενόμενες να επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες.

Δήμος Γόρτυνας

Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Μιχάλη Κοκολάκη και με γνώμονα την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (καύσωνας) που αναμένεται να επικρατήσουν τα επόμενα 24ωρα, η λειτουργία του Βρεφικού Σταθμού, των Παιδικών Σταθμών, των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Γόρτυνας θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 στις 11:30.

Δήμος Βιάννου

Με απόφαση του Δημάρχου Βιάννου κ. Παύλου Μπαριτάκη αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων από αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου ως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία/Δημοτικά) του Δήμου.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις και τις οδηγίες που δόθηκαν από  το  Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών   φαινομένων με το κύμα καύσωνα που επηρεάζει και τον Δήμο Βιάννου, αποφασίστηκε από τον κ. Μπαριτάκη η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των  Δημοτικών  Σχολείων:  Άνω Βιάννου, Άρβης, Ψαρής Φοράδας, Εμπάρου, καθώς και των νηπιαγωγείων:  Άνω Βιάννου,  Άρβης, Καστρίου, Εμπάρου, Ψαρής Φοράδας.

Επίσης αναστέλλεται και η λειτουργία του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Βιάννου από αύριο Τετάρτη 12/06 ως και την Παρασκευή 14/06.

Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων

Ο Δήμαρχος του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων, κ. Εμμανουήλ Γ. Κοκοσάλης ανακοινώνει την
αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και εν γένει όλων των εκπαιδευτικών δομών για την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.