Στο πλαίσιο της άσκησης πεδίου πλήρους ανάπτυξης για την αντιμετώπιση γεγονότος μεγάλου σεισμού, με την γενική ονομασία «ΜΙΝΩΑΣ 2024», ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης διοργανώνουν σεμινάρια για την Αντισεισμική προστασία των Σχολικών μονάδων.

 

Στα σεμινάρια θα αναπτυχτούν οι ακόλουθες θεματικές ενότητες .

 1. «Επιχειρησιακός Σχεδιασμός για την Διαχείριση Κινδύνων στο Σχολικό Περιβάλλον»
  Δρ. Ευθύμιος Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών ΕΚΠΑ, Πρόεδρος ΔΣ του ΟΑΣΠ.
 2. «Δράσεις Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης στις Σχολικές Μονάδες»
  Δρ. Ασημίνα Κούρου
  , Αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).
 3. «Προετοιμασία και Προστασία από Τσουνάμι: Τι Πρέπει να Γνωρίζουμε»
  Δρ. Μαρίνος Χαραλαμπάκης, Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι, Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

 

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τις παρακάτω ημερομηνίες και η συμμετοχή όλων των Διευθυντών/Προϊσταμένων και εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πληρέστερη ενημέρωση και καλύτερη προετοιμασία των σχολικών μονάδων για την αντιμετώπιση μεγάλου σεισμού.

 

 • Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 (09:00 π.μ. – 11:30 π.μ.): Υβριδικό σεμινάριο για τους Διευθυντές όλων των Δημοτικών Σχολείων (τετραθεσίων και άνω) και των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΠΕΚ που στεγάζεται στο κτίριο του Πρότυπου Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ηρακλείου (Γιάννη Κορνάρου 17, Εσταυρωμένος Ηράκλειο Κρήτης). Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν δια ζώσης οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων των Δήμων Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου.

Οι Διευθυντές/Προϊστάμενοι των Σχολικών Μονάδων των υπόλοιπων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και των Περιφερειακών Ενοτήτων Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο από το κανάλι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης στο Youtube. Οι εξ αποστάσεως συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν ερωτήσεις στους ομιλητές.

 

 • Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 (06:30 μ.μ.– 08:30 μ.μ.): Διαδικτυακό σεμινάριο για τους Προϊσταμένους όλων των Ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων και τους εκπαιδευτικούς όλων των Δημοτικών Σχολείων και όλων των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης.

Το σεμινάριο θα μεταδοθεί από το κανάλι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης στο Youtube και οι εξ αποστάσεως συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν ερωτήσεις στους ομιλητές.

 

 • Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 (06:30 μ.μ.– 08:30 μ.μ.): Διαδικτυακό σεμινάριο για τους Προϊστάμενους και τους εκπαιδευτικούς όλων των νηπιαγωγείων της Περιφέρειας Κρήτης.

Το σεμινάριο θα μεταδοθεί από το κανάλι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης στο Youtube και οι εξ αποστάσεως συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν ερωτήσεις στους ομιλητές.