Στο 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου βρέθηκαν ο Γιώργος Κοτσιμπός και ο Απόστολος Δέρβας, παρουσιάζοντας τα παγκόσμια ρεκόρ Guinness τους (δίδυμες κάμψεις, κάμψεις με απελευθέρωση χεριών, κάμψεις πάνω σε ιατρικές μπάλες) σε μαθητές και μαθήτριες.
Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, το “Καπετανάκειο” όπως αλλιώς είναι γνωστό, άνοιξε τις πόρτες του ώστε παιδιά και από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου να ακούσουν και να γνωρίσουν από κοντά τους δύο recordmen.
Ασκήσεις, προπονητικές τακτικές και ιδέες, συμβουλές σχετικά με τη διατροφή αλλά και μυστικά που έχουν βγει από την αθλητική πορεία του καθενός, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του νεανικού κοινού σε μια δημιουργική μέρα που κύλησε με πολλή ενέργεια.
Στο τελευταίο σκέλος της παρουσίασης, ο Γιώργος και ο Απόστολος -με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής του σχολείου- προ(σ)κάλεσαν μαθητές και μαθήτριες που είχαν την απαραίτητη τόλμη, να δοκιμάσουν κάποιες από τις ασκήσεις για τις οποίες το δίδυμο έχει ήδη πετύχει ρεκόρ Guinness.
Θερμες ευχαριστίες προς τη Διεύθυνση του σχολείου, τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα τον εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής Μιχάλη Σαριδάκη για την πρόσκληση και την οργάνωση της δράσης.
Τέλος ευχαριστούμε τις μαθήτριες και τους μαθητές για την άψογη συνεργασία τους και τη διάθεση που έδειξαν να συμμετέχουν.