“Εντυπωσίασαν με τις δίδυμες κάμψεις τους οι αθλητές Γιώργος Κοτσιμπός & Απόστολος Δέρβας, τα παιδιά του 32ου Δημ. Σχολείου Ηρακλείου.”

Σε μια πολύ όμορφη συνάντηση, οι κάτοχοι του Ρεκόρ Guinness για τις περισσότερες διαδοχικές δίδυμες κάμψεις (tandem push ups)* συνομίλησαν με μαθητές και μαθήτριες Ε’ και ΣΤ’ τάξης, μοιράστηκαν μαζί τους φιλοσοφίες ζωής αλλά και μυστικά για την αθλητική προετοιμασία τους και απάντησαν σε πάμπολλες ερωτήσεις.

Ο Γιώργος και ο Απόστολος βρέθηκαν στο 32ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου για να παρουσιάσουν στα παιδιά πληροφορίες για τους ίδιους, την προετοιμασία και τα αγαπημένα τους αθλήματα ενώ δοκίμασαν μαζί την άσκηση (δίδυμες κάμψεις / tandem push ups) στην οποία έχουν ήδη πετύχει ήδη δύο ρεκόρ. Συνομίλησαν με τα παιδιά για το πώς μέσα από ένα υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής και βάζοντας υψηλούς στόχους στη ζωή τους μπορούν πραγματικά  να πετύχουν όλα όσα ονειρεύονται.

Ήταν ένα πολύ ωραίο και σημαντικό συναπάντημα για όλους και όλες, με τα παιδικά βλέμματα εστιασμένα στους δύο αθλητές και τις ερωτήσεις να φανερώνουν πως η προσπάθειά τους είχε κεντρίσει απόλυτα την προσοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών.

Την ίδια ημέρα, απονεμήθηκαν τα διπλώματα στα παιδιά της Γ’ τάξης που φέτος παρακολούθησαν τα μαθήματα κολύμβησης με την ευχή να ακολουθήσουν και αυτό το άθλημα.

Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου με φορείς για τη διάδοση του αθλητικού πνεύματος και τη σύνδεση σχολικού – εξωσχολικού αθλητισμού και οργανώθηκε από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής της Δ/νσης.

Θερμές ευχαριστίες προς τη Διεύθυνση του 32ου Δημοτικού Σχολείου, τους εκπαιδευτικούς και τους δασκάλους φυσικής αγωγής καθώς βεβαίως και στα παιδιά, για τη φιλοξενία και τη συνεργασία τους.

* Το ρεκόρ των 51 διαδοχικών επαναλήψεων καταγράφηκε την 1η Σεπτεμβρίου και ανακοινώθηκε επίσημα από τον οργανισμό Guinness στις 5 Δεκεμβρίου 2023.