ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνάντηση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου με τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Ηρακλείου για θέματα που αφορούν τη στέγαση σχολικών κτιρίων.

 Σε κλίμα αγαστής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Μανόλη Μπελαδάκη  με τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Περιουσίας κ. Μανόλη Βασιλάκη στα γραφεία του, στο Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς του Δήμου Ηρακλείου, κα Στέλλα Καλογεράκη – Αρχοντάκη, ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Γιάννης Μιχελάκης, η Τμηματάρχης Δημοτικής Περιουσίας κ. Κατερίνα Φωστιέρη και το στέλεχος του τμήματος Δημοτικής Περιουσίας κ. Κυριακούλα Χαβαδάκη.

Κατά τη διάρκεια της διαλογικής συζήτησης που ακολούθησε, αναλύθηκε και σχεδιάστηκε, από κοινού, το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου. Στη συνάντηση συζήτησαν για τη σχολική στέγη και τα προβλήματά της και διερεύνησαν τις προτάσεις που πρέπει να επιλέξουν σε κάθε περίπτωση, ώστε να προσανατολιστούν στη μελέτη και την κατασκευή σύγχρονων διδακτηρίων που θα απαντούν στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Ο κ. Μπελαδάκης υποστήριξε ότι είναι επιβεβλημένος ένας πιο ενδελεχής σχεδιασμός, τόσο των ενεργειών και των προσπαθειών που απαιτούνται από όλους, όσο και η αποτελεσματική αντιμετώπιση των ελλείψεων που υπάρχουν. Ανέφερε επίσης ότι δημιούργησε ήδη μια ομάδα εργασίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, που θα επεξεργαστεί τα στοιχεία του Δήμου Ηρακλείου και θα ακολουθήσουν άμεσα κι άλλες συναντήσεις προκειμένου να καταλήξουμε το συντομότερο δυνατόν σε συγκεκριμένες προτάσεις.

Ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας κ. Βασιλάκης και η αντιδήμαρχος Παιδείας κα Καλογεράκη-Αρχοντάκη συμφώνησαν και δήλωσαν την απόφασή τους να ξεκινήσει αυτή η άμεση συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, προκειμένου να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο το πρόγραμμά τους.