Στη «2η Γιορτή Πολιτισμού» της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ Κυριάκος Πιερακάκης και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Λευτέρης Αυγενάκης.
   Στην εκδήλωση με τίτλο «Γιορτή Πολιτισμού» της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο Δύο Αοράκια και διοργάνωσε το Τμήμα Φυσικής Αγωγής της ΔΙΠΕ παραβρέθηκαν ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ Κυριάκος Πιερακάκης και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Λευτέρης Αυγενάκης. Τους δύο υπουργούς υποδέχθηκαν η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας και Δια βίου Μάθησης της Περιφέρεια Κρήτης / Region of Crete, κα Ελένη Μαράκη και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ Μανώλης Μπελαδάκης. Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ανώνης Περισυνάκης και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Γιάννης Τσαπάκης.
   Στην απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 1500 μαθητές και μαθήτριες από 35 Σχολεία του Νομού Ηρακλείου, οι οποίοι και οι οποίες τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Οι γονείς τους παρακολούθησαν με υπερηφάνεια την εκδήλωση από τις εξέδρες του γυμναστηρίου.