ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέματα: α) Διορισμοί εκπαιδευτικών – καλωσόρισμα και προγραμματισμός δραστηριοτήτων ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου,
β) Ενημερωτική συνάντηση του Διευθυντή Π.Ε. Ηρακλείου με τους προέδρους των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου.

 α) Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Μανόλης Μπελαδάκης με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζει τους νεοδιόριστους συναδέλφους και τους εύχεται καλό ξεκίνημα στη νέα τους διαδρομή που έχει ως αφετηρία το νομό Ηρακλείου. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις δίνοντας έμφαση σε όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.

Μετά από 12 χρόνια, για πρώτη φορά έχουμε την πραγματοποίηση 11700 μόνιμων διορισμών στη Γενική Αγωγή στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι διορισμοί αυτοί έρχονται να προστεθούν στους 3445 διορισμούς που πραγματοποιήθηκαν πέρσι στην Ειδική Αγωγή, υλοποιώντας τη δέσμευση της κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας ότι μετά από τόσα χρόνια αδιοριστίας θα έχουμε την είσοδο μόνιμων εκπαιδευτικών στις δυο βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ήδη ανακοινώθηκε η τοποθέτηση 479 εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου ως εξής:

ΚΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
ΠΕ05 Γαλλικών ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Π.Ε.) 2
ΠΕ06 Αγγλικών ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Π.Ε.) 13
ΠΕ08 Καλλιτεχνικών ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Π.Ε.) 19
ΠΕ60 Νηπιαγωγών ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Π.Ε.) 142
ΠΕ70 Δασκάλων ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Π.Ε.) 293
ΠΕ79.01 Μουσικών ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Π.Ε.) 10
ΣΥΝΟΛΟ 479

Προκειμένου  να ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού των εκπαιδευτικών, καταχωρήθηκε από την υπηρεσία μας ήδη ο αριθμός βεβαίωσης εγγραφής στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου και ο αριθμός βεβαίωσης ΔΙΠΑΑΔ για κάθε διοριστέο εκπαιδευτικό, και αποστείλαμε τα στοιχεία αυτά προκειμένου να δημοσιευτεί η απόφαση διορισμών στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Εκτιμούμε ότι η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί πριν τις 15 Αυγούστου, όπου οι διορισμένοι εκπαιδευτικοί θα παρουσιαστούν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου για να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, να παραστούν στην ορκωμοσία και να αναλάβουν υπηρεσία.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών και μετά τις 15 Αυγούστου θα βγει η πρόσκληση και θα πραγματοποιηθούν εγκαίρως οι προσλήψεις των αναπληρωτών.

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω, υλοποιείται με συνέπεια το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Παιδείας έτσι ώστε να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο η νέα σχολική χρονιά.

Γραφείο Τύπου

Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου

 

β) Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Μανόλης Μπελαδάκης προσκαλεί σε ενημερωτική συνάντηση εργασίας, αύριο Τετάρτη 04/08/2021 και ώρα 12:00 μ.μ., στα γραφείο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, τους προέδρους των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ηρακλείου: «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», «Νίκος Καζαντζάκης» και Μεσαράς «Φαιστός», προκειμένου να τους ενημερώσει για τα χρονοδιαγράμματα και τις ενέργειες που έχουν γίνει, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί με τις καλύτερες προϋποθέσεις η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.