Απέναντι σε δεκάδες μάτια στάθηκαν για μια ακόμη φορά ο Γιώργος Κοτσιμπός και ο Απόστολος Δέρβας, στις επισκέψεις που πραγματοποίησαν την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στο 1ο Δημ.Σχ. Γαζίου και την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στο 7ο Δημ.Σχ. Ηρακλείου, για να μιλήσουν στα παιδιά σχετικά με την άσκηση, τη σωστή διατροφή και τη σημασία της ομαδικής προσπάθειας. Οι δύο κάτοχοι παγκόσμιων ρεκόρ Guinness ενθουσίασαν μαθητές και μαθήτριες της Ε΄και της ΣΤ’ τάξης παρουσιάζοντας το ρεκόρ τους στις δίδυμες κάμψεις (tandem push ups) αλλά και τις κάμψεις σε “ιατρικές μπάλες” (medicine balls), άσκηση για την οποία ο Γιώργος πέτυχε πρόσφατα και παγκόσμιο ρεκόρ  σε ατομικό επίπεδο.
Με τις επιτυχίες να διαδέχονται η μία την άλλη (θυμίζουμε το νέο ρεκόρ 51 επαναλήψεων για τις δίδυμες κάμψεις και το πολύ …φρέσκο ατομικό παγκόσμιο ρεκόρ των 100 επαναλήψεων σε ιατρικές μπάλες για τον Γιώργο που έχουν ανακοινωθεί Δεκέμβριο του 23 και Ιανουάριο του 24 αντίστοιχα) οι δύο αθλητές υποσχέθηκαν μάλιστα ότι θα υπάρξει και συνέχεια!
Τα παιδιά και των δύο σχολείων συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στην παρουσίαση των δύο αθλητών και είχαν την ευκαιρία να κάνουν πολλές ερωτήσεις για τον τρόπο με τον οποίο ο Γιώργος κι ο Απόστολος συνεργάζονται και προπονούνται, τη διατροφή τους και τους πιθανούς  τραυματισμούς που μπορεί να προκύψουν.
Οι δύο  παρουσιάσεις  πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο της συνεργασίας  της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και συγκεκριμένα του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Δ/νσης, με φορείς για τη διάδοση του αθλητικού πνεύματος και τη σύνδεση σχολικού – εξωσχολικού αθλητισμού.

Ολόθερμες ευχαριστίες προς τις Διευθύνσεις και των δύο σχολείων  του 1ου Δ.Σ. Γαζίου και του 7ου Δ.Σ. Ηρακλείου, τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης κο Μιχάλη Κολιοραδάκη που παρευρέθηκε στο 1ο Γαζίου,τη Διεύθυνση του 17ου Δ.Σ. Ηρακλείου για την παραχώρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής των σχολείων για την πρόσκληση και την οργάνωση της δράσης.

Τέλος ευχαριστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες για την άψογη συνεργασία τους και τα πολλά χαμόγελα που μας χάρισαν.