ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέματα: α) Με αυξημένους ρυθμούς η προσέλευση και η ορκωμοσία των νεοδιοριζόμενων                   εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο Ηράκλειο,
β) Χρονοδιάγραμμα προσλήψεων αναπληρωτών και έναρξης νέας σχολικής χρονιάς 2021- 2022.

 

α) Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου τις πρώτες τρεις ημέρες της προθεσμίας για την ανάληψη υπηρεσίας και ορκωμοσίας των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών, παρουσιάστηκαν και ανέλαβαν υπηρεσία 316 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, σε σύνολο 503 νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Αυτό δείχνει σύμφωνα με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Μανώλη Μπελαδάκη, την αυξημένη ετοιμότητα, αλλά και την υψηλή αίσθηση του καθήκοντος που έχουν οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι, που σε μία τόσο δύσκολη περίοδο έσπευσαν αμέσως από όλη την Ελλάδα να έρθουν στο Ηράκλειο, να αναλάβουν υπηρεσία και να ορκιστούν.

Η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, ενώ ταυτόχρονα η Διεύθυνση Ηρακλείου με e-mail που έχει αποσταλεί σε όλους τους συναδέλφους, ζητάει να συμπληρωθούν όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται συμπληρωματικά για την κατάταξή τους, σύμφωνα και με τα κοινωνικά κριτήρια που προβλέπονται στους πίνακες τοποθέτησης και επιλογής της θέσης που θα υπηρετήσουν.

Ήδη έχει ανέβει στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης μια ηλεκτρονική φόρμα στην οποία όλοι οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί καλούνται να συμπληρώσουν πρόσθετα στοιχεία τα οποία θα διευκολύνουν τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει η υπηρεσία για τη μισθοδοσία, την τοποθέτηση και τη χορήγηση αδειών.

Για την διευκόλυνση όλων των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης και των μετακινήσεών τους, προβλέπεται παράταση της προθεσμίας ορκωμοσίας και ανάληψης υπηρεσίας για όλους τους νεοδιοριζόμενους μέχρι και την Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021, ενώ για τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς των οποίων η μόνιμη κατοικία βρίσκεται αποδεδειγμένα εντός των πυρόπληκτων περιοχών της Επικράτειας μέχρι και την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021.

Επίσης θα ανακοινωθούν την επόμενη βδομάδα οι κενές θέσεις των σχολείων, ώστε να μπορέσουν να κάνουν έγκαιρα την επιλογή των προτιμήσεών τους, να τις υποβάλλουν στη σχετική ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης προσωρινής τοποθέτησης και να γνωρίσουν το σχολείο τοποθέτησής τους έως τις 25 Αυγούστου.

Για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης και εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 42 του ν. 4722/2020 (177 Α΄), καθώς και για όσους έχουν, οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους, ποσοστό αναπηρίας 75% και άνω ανεξαρτήτως

παθήσεως ή έχουν τέκνα με αναπηρία 67% και άνω, έχει εκδοθεί πρόσκληση υποβολής αίτησης απόσπασης  που θα αποσταλεί ηλεκτρονικά στο protocol@minedu.gov.gr έως την Τρίτη 24-08-2021 και ώρα 15:00.

β) Παράλληλα, οι υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ προχώρησαν στην πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για υποβολή αίτησης-δήλωσης προτίμησης περιοχών για πρόσληψη ως προσωρινοί αναπληρωτές ή/και ωρομίσθιοι το σχολικό έτος 2021-2022.

Η προθεσμία για την υποβολή αίτησης – δήλωσης περιοχών προτίμησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (https://opsyd.sch.gr/) ορίζεται από την Παρασκευή 13 έως και την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021. Επιδίωξη μας  είναι οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών να γίνουν έως τις 30 Αυγούστου.

Τα σχολεία θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα, τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου.

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Γραφείο Τύπου

Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου