Στις 11 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η 28η Συνάντηση Αντιπροσώπων της Παιδικής HELMEPA, όπου συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, γονείς, παιδιά και εκπρόσωποι των Διευθύνσεων Α/θμιας Εκπαίδευσης από όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας. Οι μαθητές συνεργάστηκαν ως Συμβούλιο και έβγαλαν Κοινό Ψήφισμα για την Κλιματική Αλλαγή, οι Ενήλικες παρακολούθησαν το Εργαστήριο της Βιώσιμης Ανάπτυξης και δεσμεύτηκαν για την υλοποίηση δράσεων Εκπαιδευτικού-Περιβαλλοντικού περιεχομένου στα σχολεία της Περιφέρειάς τους. Ακολούθησε η βράβευση των μαθητών για την συμμετοχή τους στα Προγράμματα της Παιδικής HELMEPA.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν, ένας μαθητής-μέλος του Προγράμματος της Παιδικής HELMEPA και η εθελόντρια εκπαιδευτικός κ. Ειρήνη Σκουλά, από το Δ.Σχ. Γουρνών Ηρακλείου. Ως εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου συμμετείχε στην Εκδήλωση η κ. Άννα Νουκάκη από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης.

Συνημμένα θα βρείτε το Δελτίο Τύπου και σχετικές φωτογραφίες από την 28η Συνάντηση Αντιπροσώπων του προγράμματος «Παιδική HELMEPA».

ΔΤ_Ψήφισμα μαθητών και εκπαιδευτικών για την προστασία των θαλασσών