Εκδήλωση: Υποδεχόμαστε Δημιουργικά τη Νέα Σχολική Χρονιά από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στο πλαίσιο του Ενταξιακού Προγράμματος HELIOS που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (ΣΕΜΠ) και τη ΔΗ.Κ.Ε.Η. του Δήμου Ηρακλείου, την Novelty ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, και θα φιλοξενηθεί στην πόλη του Ηρακλείου, Αναψυκτήριο «Το Πάρκο μας» (Δ/νση: Πάρκο Γεωργιάδη, Λ. Δημοκρατίας, Τ.Κ. 71306, Ηράκλειο, Κρήτη), ενώ θα είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο από τις 17:30 το απόγευμα έως τις 20:00 το βράδυ. Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης με την υποστήριξη της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.

Η εκδήλωση επικεντρώνεται σε δυο (2) επιμέρους δραστηριότητες, οι οποίες απευθύνονται σε γονείς και παιδιά όλων των ηλικιών, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ένταξης των μεταναστών και προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, καθώς και την ανάδειξη των πτυχών της αρμονικής συνύπαρξης με την κοινότητα υποδοχής. Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν α) διαδραστικές εκδηλώσεις διάδοσης και εκμάθησης του σκακιού με χρήση οπτικοακουστικών μέσων και επιδαπέδιας σκακιέρας «ΓΙΓΑΣ» με στόχο την εξοικείωση διαφορετικών πληθυσμιακών ομάδων με το Σκάκι, το οποίο αποτελεί ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό εργαλείο για την ανάπτυξη πνευματικών, προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς και β) εργαστήριο ζωγραφικής, σε σχολικές τσάντες, μαντήλια και χαρτικά, τα οποία θα προσφέρονται δωρεάν προς εικαστική δημιουργία δίνοντας, παράλληλα, την ευκαιρία σε κάθε συμμετέχοντα/ουσα να κρατήσει ως αναμνηστικά δώρα τις εκάστοτε εικαστικές δημιουργίες/χειροτεχνίες εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

*Σημειώνουμε πως η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Σε περίπτωση αναβολής της λόγω έντονων καιρικών συνθηκών ή άλλης αιτίας, η εκδήλωση εξετάζεται να μεταφερθεί την ίδια ώρα, στο ίδιο τόπο, την Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2023

Με εκτίμηση,

Νίκος Κοκολάκης Ι ΔΟΜ

Georgios – Nikolaos KOKOLAKIS  

Municipality Focal Point | HELIOS Project

 International Organization for Migration (GR / INT)

Crete- Greece (GMT +2)

M: +30 6978750770

www.iom.int  I  greece.iom.int/en  I  Facebook  I  Twitter