Το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και η Φωτοκύκλωση ΑΕ Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης απόβλητων φωτιστικών, λαμπτήρων και μικροσυσκευών διοργανώνουν εκπαιδευτική δράση για μαθητές Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων την Τρίτη 24 Απριλίου και την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018.

Συγκεκριμένα, η δράση θα πραγματοποιηθεί στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 και ώρες 11.30-12.30 και στο Πολύκεντρο Μοιρών του Δήμου Φαιστού την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 και ώρες 11.30-12.30.

Η δράση είναι εγκεκριμένη από το ΥΠΠΕΘ, έχει διάρκεια μίας διδακτικής ώρας, συνοδεύεται από ενημερωτικό βίντεο και θεατρικό δρώμενο από τη θεατρική ομάδα «Εν οδώ», είναι δωρεάν και προαιρετική για τους μαθητές και πραγματοποιείται παρουσία των εκπαιδευτικών.

Σκοπός της δράσης είναι η συνεισφορά στην Εθνική Ανακύκλωση και στην προστασία του περιβάλλοντος στο γενικό πλαίσιο που καθορίζεται από την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Οι αιτήσεις για παρακολούθηση γίνονται στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων, αποκλειστικά μέσα από ψηφιακή πλατφόρμα αιτήσεων που βρίσκεται στον ιστότοπο https://goo.gl/forms/1oJcZQT5w77aU0hp2. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ορίζεται η Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018. Θα προηγηθούν σχολεία που εκπονούν εγκεκριμένο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχετικό με την ανακύκλωση, ενώ σε περίπτωση μεγάλου αριθμού αιτήσεων θα διεξαχθεί κλήρωση σε ήμερα και ώρα που θα ανακοινωθεί σε όλα τα ενδιαφερόμενα σχολεία.

 

Δράση ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ

Έγκριση ΥΠΠΕΘ