(βλπ σχετικό με κάθε θέμα επισυναπτόμενο αρχείο)

Θέματα: «Πρόγραμμα UNICEF- Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, σεμινάριο ΚΠΕ Μαρώνειας, μαθητικός διαγωνισμός σκίτσου»

1. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και της UNICEF «Εγώ και εσύ μαζί για έναν κόσμο ειρηνικό χωρίς βία και ρατσισμό»

Tο Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και η UNICEF ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση των αξιών της ειρήνης, της ανοχής, της διαλλακτικότητας, της αλληλεγγύης και υλοποιούν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Εγώ και εσύ μαζί για έναν κόσμο ειρηνικό χωρίς βία και ρατσισμό» με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης της χώρας σε θέματα βίας και ρατσισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε: Ελένη Μαλανδράκη, Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Τηλ: 210 36 11 023, Φαξ: 210 36 11 024, email about@olympictruce.org .

2. Πρόσκληση συμμετοχής σε σεμινάριο του ΚΠΕ Μαρώνειας με τίτλο «Τα Ευρωπαϊκά Ορειβατικά Μονοπάτια Ε6 και Ε4» στη Σαμοθράκη

Το ΚΠΕ Μαρώνειας προτίθεται να υλοποιήσει τριήμερο σεμινάριο του εθνικού θεματικού δικτύου «Τα Ευρωπαϊκά ορειβατικά μονοπάτια Ε6 και Ε4» στη Σαμοθράκη με θέμα: « Το Ευρωπαϊκό ορειβατικό μονοπάτι Ε6, μια διαδρομή που φτάνει στο φεγγάρι», από την Παρασκευή 2 Μαΐου έως την Κυριακή 4 Μαΐου 2014.

Το ΚΠΕ Μαρώνειας θα καλύψει τη διαμονή (με πρωινό) και διατροφή (δύο γεύματα) των εκπαιδευτικών και των εισηγητών οι οποίοι δεν είναι μέλη ΚΠΕ. Η μετακίνησή των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών προς και από τη Σαμοθράκη, βαρύνει τους ιδίους.

Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να υποβάλλουν την επισυναπτόμενη αίτηση συμμετοχής το αργότερο μέχρι Δευτέρα 7 Απριλίου στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων ΠΕ Ηρακλείου, με email tay@dipe.ira.sch.gr ή με φαξ 2810 529317.

3. 3ος πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός σκίτσου με θέμα την οδική ασφάλεια

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, στο πλαίσιο των δράσεων του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Κυκλοφοριακής Αγωγής και η επιστημονική ομάδα EDUCARTOON συνδιοργανώνουν τον 3ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό σκίτσου με θέμα «Η χρήση του δρόμου…είναι στο χέρι σου – Αύριο εγώ θα οδηγώ».

Έναρξη του διαγωνισμού είναι η 1 Απριλίου 2014 και η λήξη της προθεσμίας υποβολής έργων είναι στις 15 Μαΐου 2014. Τα έργα θα υποβληθούν έως την καταληκτική ημερομηνία μέσω της σχολικής μονάδας στον φορέα που συντονίζει το διαγωνισμό με συστημένη επιστολή ή courier στην ακόλουθη ταχυδρομική διεύθυνση:

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών για το μαθητικό διαγωνισμό

«Η χρήση του δρόμου…είναι στο χέρι σου. Αύριο εγώ θα οδηγώ»

Κερασούντος 2, Γραφείο 7, 62110 Σέρρες